Co nowego

Znani i lubiani odkrywali swoje kulinarne talenty

Kolejna edycja kulinarnego show „Znani i lubiani gotują z uczniami” za nami. W Zespole Szkół Hotelarsko–Gastronomicznych w Gdyni, samorządowcy, radni, przedsiębiorcy zmagali się o miano kulinarnego mistrza, a motywem przewodnim w kuchni była pierś z kurczaka.

Każda drużyna składała się z zaproszonego gościa i ucznia szkoły. W ciągu 100 min musieli przygotować danie, które smakowali i oceniali eksperci kulinarni.

Pierwsze miejsce zajęła drużyna: Zenon Roda - przewodniczący Rady Dzielnicy Grabówek i uczeń Kacper Chodnicki.
Srebro dla zespołu: Monika Kończyk Pomorski Kurator Oświaty i uczeń Patryk Alicki.
Trzecie miejsce zajął zespół: Paweł Sztenderski właściciel firmy CARVING-ART i uczeń Artur Rynio.

Gratulacje!

  • ikonaOpublikowano: 07.04.2017 08:29
  • ikona

    Autor: Dorota Nelke (d.nelke@gdynia.pl)

  • ikonaZmodyfikowano: 07.04.2017 09:50
  • ikonaZmodyfikował: Małgorzata Omachel
ikona

Najnowsze